Játékok
keresésmenumenumenu
lego logo
Játékok
Mesehősök Ajánlott termékek Újdonságok
(+36) 20 591 9896
0 
0 
theme

Star Wars X-Wing: Az Ébredő Erő figurás játék

Fiúknak és lányoknak, 14 éves kortól
Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban.... A bizonytalanság korát éljük. Egyre...
Termékkód:GMDEL34430
Gyártó:Delta Vision Kft
Játékosok:2 játékos
Készlet: utolsó forgalmazott ár: 10 990 Ft

Star Wars X-Wing: Az Ébredő Erő figurás játék ár/ismertető

Star Wars X-Wing: Az Ébredő Erő figurás játék ár: 10 990Ft. Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban.... A bizonytalanság korát éljük. Egyre fokozódó feszültség fojtogatja a galaxist, ahogy a birodalmi vezetőkből újraszerveződő Első Rend befolyása egyre csak növekszik, de a köztársaságpártiakból létrejött Ellenállásnak még van egy halvány reménysugara. A bátor hősök küzdelme a sötétség erői ellen még felélesztheti bennük a képességet, hogy egy új jövőt kovácsoljanak...

Az ébredő erő legyen veled

A 2015-ös év egyik meghatározó eseménye az új Star Wars film - Az ébredő erő - érkezése, így nem csoda, hogy idén kezünkbe vehetjük a Fantasy Flight szerteágazó Star Wars (X-Wing) univerzumának legújabb üdvöskéjét, a Star Wars X-Wing: Az ébredő erő társasjátékot, méghozzá most először teljesen magyar nyelven.

 A magyar kiadás dobozán ez áll: "Stratégiai űrszimulációs figurás játék két fő részére. A Star Wars - Az ébred erő film alapján". Ízig-vérig Star Wars rajongóként, nagy lelkesedéssel vártam, hogy kipróbálhassam mennyiben tesz eleget a játék a feltüntetett tartalomnak. Haladjunk kívülről befele.

Doboz

Már ennek is nagyon megnyerő a kialakítása, a marketingeseknek nagy pacsi, hogy a kis ablaknak köszönhetőn látható, kicsomagolás nélkül is az alapdoboz 3 figurája, a 2 Tie vadász és az X-szárnyú, minek köszönhetően minden rajongónál sanszos az instant libabőr/azonnal a kezembe akarom venni érzés. Gyönyörű és igazán részletgazdag a gépek megjelenítése, precíz a tárolódoboz, a kártyák jó minőségűek, így nem feltétlen szükséges kártyavédőzni őket, a további játékelemek szintén strapabírók és rendkívül dizájnosak, maximálisan visszaadják a csillagok háborúja hangulatot. Szóval a külcsín kétség kívül csillagos 5-ös. Bár egy-két simítózáras tasak elfért volna még a dobozban a különböző elemek szortírozása végett, de ezt utólag nem nehéz pótolni.

Belbecs

Ugyebár teljesen magyar nyelvű a játék, így megtaláljuk benne az alapjáték, sőt a kiegészítők szabályát is teljes részletességgel, illetve pár küldetést, amit már az alapjátékkal is játszhatunk. A szabályfüzet, ahogy az Andor Legendáiban, itt is arra buzdít, hogy játszva tanuljunk, és egy "bevezető" játék során sajátítsuk el az alapszabályokat. Ez a teljes játéknak egy nagyon durván leegyszerűsített változata. Kipróbáltuk, és hát... "Jaj tervezőm.." ez így tényleg nagyon egyszerű. A szabály (tekintve, hogy nincs játéktábla) azt javasolja, hogy legalább egy 1 négyzetméteres sima felületen kezdjünk neki a játéknak, de ezzel kb. ledegradálja a csatát egy szimpla űrfogócskává, tekintve, hogy mindössze a 3 űrhajó van a felületen és semmi más, ez így maximum arra jó, hogy mindenki begyakorolja az alap mozgásokat a különböző mozgássablonokkal, ezért 15 percnél többet nem is szántunk rá.

Jöjjön a teljes játék

A további szabályoknak köszönhetően már van realitása a doboz által sugallt űrszimulációnak és stratégiának egyaránt. Előkerülnek a különböző akadályok, jelen esetben az aszteroida mező, amivel minden alkalommal egyedivé tehetjük a pályánkat. Itt már van előre tervezés, ki-hogy állítja össze a "saját raját", milyen plusz cuccokkal ruházza fel a hajóját/hajóit. Van itt proton torpedótól kezdve a különböző droidokon át mindenféle dolog, baromi jó hangulatot kölcsönöz az egésznek. Mindenki külön pilóta kártyát választ magának a játék kezdetén, ezek nem csupán sablongépeket, hanem a filmekből ismert karaktereket is tartalmaznak, ettől egyediek. Az előre egyeztetett pont érték alapján választhattok hajókat és szerelhetitek fel őket, így biztosítva a kiegyensúlyozott játékot, ezután pedig nincs más hátra, kezdődhet a csata.

 

A szabályokba nem mennék bele túl részletesen, egészen egyszerűek, 1-2 játék után már csak ritkán kell elővenni a szabálykönyvet, könnyen belerázódhat bárki. A harcrendszer kockadobásokkal működik, de mielőtt még az eurósok felszisszennének, ezeknek az eredményét jócskán tudjuk befolyásolni különböző képességekkel. Számít a távolság is, van e hajók között akadály stb., ami még realisztikusabb wargame-et eredményez, de tény, hogy egy rosszabbul sikerült dobás sokba kerülhet…

Összességében elmondható, hogy a rendkívül sikeres Star Wars: X-Wing játékoknak (a BoardGameGeeken a több mint előkelő 27. helyet foglalja el az összesített listán 7.71-el) egy nagyon jól összerakott, kompakt kis alapszettjét kapjuk, ami egészen új ablakot nyit a wargame-ek világában Magyarországon, immáron teljesen magyar nyelven. Az Illuminati szerint a Delta Visionnek köszönhetően a további kiegészítőket is beszerezhetjük majd magyarul, amik által olyan klasszikus hajókra tehetünk szert, mint az Ezeréves Sólyom többek között… Persze ez az alapjáték is teljesen kompatibilis a korábban megjelent kiegészítőkkel, szóval, ha valaki nem szeretné megvárni a további magyar megjelenéseket és bővítené a rendelkezésre álló hajóit (amíg a pénztárcája engedi), könnyű szerrel megteheti, hiszen a játékhoz már közel 30 kiegészítő jelent meg, ami ugyancsak igazolja az átütő sikerét.

A játékot 10 éves kor felett ajánlanám, star wars rajongónak, wargémereknek és a stratégiai játékokat kedvelőknek egyaránt. A fiatalabb korosztálynál tartok tőle, hogy inkább csak a klasszikus értelemben vett játékot látnák az űrhajókban, és nem lehetne velük érdemben játszani, de ha úgy gondoljátok, hogy a saját buckalakótok megérett a feladatra, tegyetek vele egy próbát. Hátha ezek azok a droidok, amiket kerestek…

Zsigmond Balázs

 
 
 

Star Wars X-Wing: Az Ébredő Erő figurás játék kapcsolódó termékek

Lángművesek

Lángművesek
15 990 Ft
KészletRaktáron

Én kicsi kaszám

Én kicsi kaszám
15 990 Ft
Készlet6 nap

Népszerű a vásárlók körében